Dr. Pauka Imre tanulmányi díj 2007

Dr. Pauka Imre díj

Dr. Pauka Imre tanulmányi díjat a Golder Associates (Magyarország) Kft 2007-ben alapította, hogy segítse a Kft és a felsőoktatási intézmények kapcsolatát, segítse a kimagasló eredményt elérő fiatal szakemberek pályakezdését és emléket állítson a Golder Associates Kft egykori vezető szakértője, Dr. Pauka Imre példaértékű emberségének, pótolhatatlan személyiségének és a fiatalok felé is elkötelezett szakmai és oktató munkásságának.

A Pauka Díjat évente 2 fiatal nyerheti el, akik környezet- és/vagy földtudományok terén kiemelkedő eredményt tudnak felmutatni. Az első, 2007. évi felhívásra 26 színvonalas, újszerű kezdeményezéseket is tartalmazó pályázat érkezett. Az értékelő bizottság szerint 2007.-ben a két  legkiemelkedőbb pályázó Bíró Lóránt (ELTE) és Rózsavölgyi Kornél, Debreceni Egyetem Meteorológiai Tanszékének munkatársa volt. Gratulálunk az elismerésükhez!

A díj átadása 2007.12.19.

A Golder Associates az öt világrész mintegy 140 országában szerzett 40 éves tapasztalatával, 2800 mérnök szakismeretével és a legkorszerűbb technikai háttérrel áll Megbízói szolgálatára. 1992-ben Magyarországon is megnyitotta irodáját. A magyar irodában szakértői és tervezői tapasztalatokkal rendelkező munkacsoport jött létre, szakmai alapképzettség szerint geológus- és hidrogeológus-mérnök, bányamérnök, vegyész, vegyészmérnök, építőmérnök, környezeti mérnök, közgazdász, számítástechnikus, gépésztechnikus, geológus-technikus dolgozik. Alapvetően mérnöki-tervezői és szakértői tevékenységet végez, de néhány kutatási, felmérési és beruházás-előkészítési munka esetében a teljes munkafolyamatot átfogják. Ez a tervezéstől a kivitelezésig, a munka átadásig tartó tevékenység menedzselését, azaz a teljeskörű szervezést, az irányítást, művezetést jelenti. Speciális műszaki tevékenységek esetében pedig műszaki ellenőrzést, szakmai felügyeletet látnak el. Cég erőssége a szakmai háttér mellett abban áll, hogy munkájuk során együttműködnek a  külföldi társirodákkal, felhasználják tapasztalataikat is, így korszerű és megbízható megoldásokat tudnak alkalmazni.

web: http://www.golder.com