TERMÉSZET -, MŰSZAKI- ÉS GAZDASÁGTUDOMÁNYOK
ALKALMAZÁSA 8. NEMZETKÖZI KONFERENCIA

a Nyugat-magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központ,
az MTA Vas Megyei Tudományos Testülete,
a Szombathelyi Tudományos Társaság és
a Magyar Meteorológiai Társaság Szombathelyi Csoportja
támogatásával és szervezésében

Tudományos Rendező Bizottság:
Dr. Péntek Kálmán főiskolai tanár, intézetigazgató (pentek@ttmk.nyme.hu), Dr. Szőcs Huba László egyetemi docens (szh@uranos.kodolanyi.hu), Dr. Puskás János főiskolai tanár (pjanos@gmail.com), Füzesi István főiskolai tanársegéd (fistvan@ttmk.nyme.hu)

Technikai rendező: Mesterházy Beáta (mbeata@ttmk.nyme.hu)

Kapcsolat: 9700 Szombathely Károlyi G. tér 4. Matematika és Fizikai Intézet, Tel.: 94/504-332; mbeata@ttmk.nyme.hu és fistvan@ttmk.nyme.hu.

 A konferencia helye: Nyugat-magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központ Természetföldrajz Tanszék C épület II. emelet, Szombathely Károlyi G. tér 4. 

A konferencia ideje: 2009. május 23. szombat 10.00

Javasolt témák
1. Matematika: alap- és alkalmazott kutatási eredmények, matematikai statisztika és alkalmazásai a gazdaságtanban, műszaki tudományban stb.
2. Természetföldrajz, környezetvédelem, meteorológia, klimatológia, megújuló energia
3. A fizika és matematikai fizika alapjai: relativitás, kvantumelmélet, gravitáció,   termodinamika, kozmikus sugárzás
4. Tudomány-, technika és kultúrtörténet
5. Nap - Föld kapcsolatok: geofizika, légkörfizika, magnetoszféra és ionoszféra

Regisztrációs díj: 6000 Ft, mely magába foglalja a részvételt a konferencián, a konferencia programját a dolgozatok tartalmával, a konferencia kiadványt a dolgozatokkal, frissítőket a kávészünetben és hideg büfét. Nyugdíjasoknak és PhD hallgatóknak 4000 Ft. Az összeget kérjük a Nyugat-magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központ (9700 Szombathely, Károlyi Gáspár tér 4.) nevére, – a küldő nevét és intézményét is feltüntetve – a számlaszámára (10047004-00290634-00000000) 2009. április 17-ig befizetni. A számlavezető a Magyar Államkincstár Vas Megyei Fiókja (Szombathely, Szelestey u. 20.). Az átutaláson kérjük feltüntetni 83213 témaszámot és a résztvevő nevét!
Előzetes számlát lehet kérni ajánlott levélben március végéig (Nyugat-magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központ Gazdasági Hivatal, Szombathely, Károlyi G. tér 4. címen kérni). Fel kell tüntetni a konferencia nevét, a résztvevő nevét, a küldő (fizető!) intézmény nevét, címét.

Konferencia jelentkezés: LEGKÉSŐBB 2009. március 27-ig: fistvan@ttmk.nyme.hu címre elküldeni.

Név, intézmény (cím, e-mail, telefon, fax).
Dolgozatot és/vagy posztert kívánok bemutatni
A dolgozat címe:
Igényelt technikai eszköz: diavetítő, írásvetítő, video, számítógép, projektor stb.

A dolgozatok tartalmát (absztrakt) magyar vagy angol nyelven (maximum 250 szó) kérjük legkésőbb 2009. március 27-ig a fistvan@ttmk.nyme.hu címre csatolva beküldeni.

További információk és részletek:

 

BKA 2008.02.02