Megújuló energetikai szakirányú továbbképzési szak

Előzménye:

A Debreceni Egyetem Meteorológiai Tanszék szervezésében 2005 szeptemberében indult egy energiagazdálkodási (megújuló energetikai) szakirányú továbbképzési szak, melyen összesen 3 évfolyam végzett 2010-ig. A képzés indítása az Egyetem saját hatáskörében történt.
2009/2010 tanévtől csak az Oktatási Hivatal által akkreditált szakirányú továbbképzési szakok indíthatók. Az akkreditáció megszerzéséhez szükséges átalakítás során messzemenően figyelembe vettük a hallgatói visszajelzéseket és a Debreceni Egyetemen 2006 szeptemberétől induló BSc alapképzéseken szerzett alapoklevelek továbbfejlesztésének igényét.

Az Oktatási Hivatal a megújuló energetikai szakirányú továbbképzési szak létesítési és indítási kérelmét eredményesen akkreditálta, így a 3 féléves megújuló energetikai szakirányú továbbképzési szakunkat 2009 szeptemberétől indítottuk be.

Változatlan marad annyiban, hogy:

  • a Meteorológiai Tanszék más egyetemek és más karok oktatóival közösen szervezi a képzést, így a téma hazai szakembereit igyekszik felvonultatni az oktatói gárdában,
  • nem tesz különbséget az egyes megújuló energiaforrások között, mindegyiket egyenlő súllyal tárgyalja, így inkább áttekintő, mint egy-egy területen speciaizálná a hallgatókat.

2005-2009 között Energiagazdálkodási (megújuló energetikai) szakértő végzettséget lehetett szerezni a továbbképzés segítségével a Debreceni Egyetemen.


2009/2010 szeptemberétől a Megújuló energetikai szakirányú továbbképzési szakon megújuló energetikai szakember végzettséget lehet megszerezni.

 

 

Információk érdeklődőknek

Utoljára frissítve: 2015-11-05